Hoe zorgt straatverlichting voor sociale veiligheid?

We zijn het er vast allemaal over eens dat we voor de sociale veiligheid ’s nachts straatverlichting nodig hebben. Het biedt een aantal belangrijke voordelen voor de gemeenschap en openbare plaatsen. Verlichting bevordert de veiligheid ’s nachts en vele sociale activiteiten kunnen op latere uren plaatsvinden. Ook verbetert de straatverlichting de veiligheid voor bestuurders, fietsers en voetgangers.

Hulp voor de politie
Gezien het feit dat de meeste mensen genieten van een avondje uit, is verlichting onontbeerlijk voor sociale veiligheid in elke buurt. Veel misdaden worden ’s nachts worden gepleegd, maar het heldere witte licht van de verlichting maakt het maken van duidelijkere CCTV-beelden mogelijk die nuttig zijn voor de autoriteiten. Ze bieden bewijsmateriaal voor het opsporen van criminelen.

Verkleining van risico op ongevallen
Veel voetgangers, vooral diegenen die ’s nachts graag naar huis lopen, lopen het risico om door een auto te worden aangereden als de verlichting op straat niet voldoende is. Voetgangers en kwetsbare weggebruikers hebben ook last van verminderd zicht in het donker, wat zelfs het aantal ongevallen met 50% kan verhogen. Om deze reden is het belangrijk het risico voor alle weggebruikers tijdens de uren van duisternis te verminderen met behulp van led-straatverlichting.

Minder criminaliteit
Goede verlichting op straat geeft een veilig gevoel aan de hele buurt. Tegenwoordig is de angst om door iemand te worden overvallen, aangevallen of verkracht te worden groot. studies suggereren dat buitenverlichting criminaliteitscijfers in een gebied kan verminderen. Onderzoekers vonden een verband tussen nieuwe verlichting en verminderde criminaliteitscijfers, maar dat op dit moment de meeste criminaliteit nog steeds ’s nachts gebeurt.

Hulp voor verdwaalde toeristen
Een andere zorg gaat uit naar toeristen die de stad willen verkennen. Verdwalen is heel eenvoudig en de situatie wordt snel erger wanneer je ’s nachts de weg kwijt bent. Omdat velen het leuk vinden om foto’s te maken van verlichte brandpunten, zoals fonteinen, gebouwen, bruggen, torens, beeldhouwkunst en vele anderen, gaan toeristen na zonsondergang massaal op pad. Voldoende verlichting helpt hen bij het herkennen van geografische oriëntatiepunten, zodat ze de weg naar het hotel terug kunnen vinden. Goed ontworpen verlichting vormt een aanvulling op de kenmerken van het monument. De verlichting kan ook worden gebruikt om architecturale en landschappelijke elementen van het gebied te markeren om herkenbare focuspunten te creëren. Dit voegt op zijn beurt een charmante uitstraling aan de stad toe in de nacht die door toeristen wordt gewaardeerd. Bovendien geeft straatverlichting hen, maar ook buurtbewoners een gevoel van veiligheid.