Een industrieel interieur voor je huis

Wat is industriële stijl?
Het antwoord is eenvoudig: een reis terug in de tijd, meer specifiek een excursie in de jaren 20 en 30 over de Atlantische Oceaan. De industriële stijl vindt zijn oorsprong in de jaren waarin de machines de overhand kregen boven mensen, waarbij snelheid een rol speelde in het dagelijks leven en massaproductie de wereld begon te veroveren. Tijdens deze twee cruciale momenten begonnen mensen met het ontwerpen van objecten en meubels die zeer snel in grote hoeveelheden konden worden gereproduceerd en verspreid onder zoveel mogelijk mensen. Om een ​​dergelijk resultaat te bereiken, moesten de meubels stevig en zwaar zijn. Grondstoffen (metaal en hout in de eerste plaats), strikte lijnen, neutrale kleuren, de industriële stijl is gebaseerd op de wereld van het werk in de fabriek.

1. Industriële lampen
Een leuke manier om elegant tintje aan je interieur toe te voegen, is door een industriële lamp toe te voegen. Tegenwoordig is er veel keuze, van vintage theaterspots tot oude industriële plafondlampen. Zelfs als je geen complete industriële look wilt, volstaat een eenvoudig element zoals een industriële lamp om je interieur cachet te geven.

2. Het industriële meubilair
Nu begint het echte werk. Industrieel meubilair is de volgende stap in het transformeren van je huis tot een echte industriële plek. Denk aan “old school” kluizen zoals kasten, vintage houten bureaus, stationsklokken, luchthavenwagens als bijzettafels, multiplex ligstoelen en rustieke meubels in het algemeen. Wees voorzichtig en overdrijf het niet! Te veel industriële meubels kunnen je kamer koud of zelfs “verroest” maken. De sleutel is het contrast. Gebruik dus warme kleuren en zachte materialen om het gewicht van de grondstoffen in de fabriek te compenseren.

3. Kunstwerken
Een van de kenmerken van een industrieel decor is de neutraliteit van de objecten, waardoor je bijvoorbeeld veel ruimte hebt om je muren te kleuren. Straatkunst en stedelijke kunst zullen in dit opzicht goed werk leveren. Hun eigentijdse uitstraling zal de “under construction” -sfeer van uw ruimtes versterken.

4. Oosterse tapijten
Zoals gezegd, is het belangrijk om de sfeer in je interieur in balans te brengen, zodat het niet te koud lijkt door warme elementen toe te voegen. Oosterse tapijten zijn perfect voor dit doel. Tapijten zorgen voor warmte in je huis en passen perfect bij meubels en industriële elementen.

5. Een technisch tintje
De aspecten waarop uw interieurontwerp is gericht, weerspiegelen je creativiteit en smaak. Ze veranderen een huis in een echt thuis. Kussens, plaids en poefs, maar ook vintage spiegels en andere snuisterijen zijn allemaal onmisbare persoonlijke accenten die in een industrieel decor passen.